• Son Güncelleme : 17.05.2020 01:52
  • Haber Giriş : 16.05.2020 15:10
  • Etkinlik : 16.05.2020

Kollukta Yinelenen Avukat Düşmanlığı Savunmaya Saygısızlıktır

15.05.2020 günü avukatlık görevini ifa için Silivri Devlet Hastanes'inde bulunan meslektaşımız Avukat Atanur Demir il göç idaresi ve kolluğun ortaklaşa imza attığı bir hukuksuzluğu engellemek isterken orada bulunan polis memurlarınca darp edilmiş ve gözaltına alınmıştır.

Günün nöbetçi savcısı meslektaşın polis merkezine götürülmesi ve ifadesinin alınması için hukuksuz bir talimat vermiş bu talimat kolluk tarafından yerine getirilmiştir.

Olay darp edilen meslektaşımız tarafından İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'ne iletilmiş derhal kendisine destek olabilmek için İstanbul Barosu Silivri Bölge Temsilcisi Avukat Yalçın Çakır'a ulaşılmış ve meslektaşımızın tutulduğu Silivri Polis Merkezi'ne intikali sağlanmıştır.

Günün nöbetçi savcısı aranmış yaptığı işlemin hukukla bağdaşır bir yanı olmadığı kendisine iletilmiş kendisi de verdiği talimatın meslektaşın darp raporunun alınarak şikayetinin alınması olduğunu bize iletmiştir. Bu esnada Avukat Yalçın Çakır polis merkezine ulaşmış olayı yerinde görmüş gerekli müdahaleyi yapmış ve meslektaşın raporunun alınarak polis merkezinden ayrılmasını sağlamıştır.

Gerek darp edilen meslektaşımız, gerekse de Silivri Bölge Temsilcisi meslektaşımız yoğun ve yorucu bir gün geçirdikleri için olayla ilgili raporlama ve delillendirme işlemlerini haftasonuna bırakma kararı alınmıştır.

Tutanakların tutulması raporlama ve gerek yazılı gerek ses ve görüntülü delillerin toplanmasını müteakip olaya karışan ve ihmali olan bütün sorumlular hakkında hem İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü nezdinde idari hem de Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde cezai soruşturmaların başlatılması için İstanbul Barosu olarak gerekli işlemler yapılacaktır.

Son dönemlerde kolluk nezdinde avukatların karşılaşmakta oldukları sorunları çözerken kolluğun  “darp etmeyi” marifet sayan  zihniyetinin mahkum edilmesi varlık nedenimizdir.

İstanbul Barosu'nun hiçbir yerde ve hiçbir zaman bir meslektaşımıza yapılan saldırıyı kabul etmesi mümkün değildir. Bu olayda da şimdiye kadar olduğu gibi meslektaşımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Görevi başında, görevini ifa ederken bir avukata yapılan bu saldırının failleri hak ettikleri cezayı alana kadar, avukatların ve avukatlık mesleğinin mülkün temeli olan adaletin temel taşı olduğunun belirli çevreler tarafından idrak edilene kadar avukata saldırıyı meşrulaştırılma çabalarının karşısında dimdik duracağımızı, tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna bildiririz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI