• Son Güncelleme : 18.05.2020 14:39
  • Haber Giriş : 19.05.2020 10:26
  • Etkinlik : 19.05.2020

Bugün Gençliğin Bayramı

Milli mücadelenin ilk adımı  üzerinden tam yüz bir yıl geçti. Yapılan mücadele ve devrimler haklılığını koruyor. Yüz yılda Atatürk ve O’nun devrimlerine olan bağlılığımız bir nebze olsun azalmadı, aksine arttı.

İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı mücadelemizin Atatürk devrimlerinden neşet ettiğini bilerek, üstatlarımızdan devraldığımız meslek bayrağımızı daha ileri taşıyacağız. Mesleğimizin ve meslek örgütlerimizin her dönem tehdit altında olduğunu ve bundan sonra da olacağını biliyoruz. Mücadele ve gelişim azmimizin kaynağı, 19 mayıs ruhu ve onu bayram yaparak bize yüklenen  sorumluluktur. Yol göstericimiz Gençliğe hitabe, ışığımız hukuk devleti ve kutup yıldızımız İstanbul Barosu olmaya devam edecektir. Bizlere sunulan insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, sosyal, demokratik ve laik hukuk devletine olan bağlılığımızla tüm devrim şehitlerimizin anısı önünde saygı ve minnetle eğiliriz.

İSTANBUL BAROSU GENÇ AVUKATLAR MERKEZİ